Acupunctuur - Deerne Burgh- Haamstede

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is één van de belangrijkste pijlers uit Deerne Acupunctuur & Natuurgeneeskunde.

Acupunctuurde traditionele Chinese geneeskunde. De eerste geschreven stukken zijn te vinden in de ‘Nei Jing’, het boek van de Gele Keizer. Dit boek dateert van zo’n 300 jaar v.Chr. Door de jaren heen heeft de acupunctuur zich ontwikkeld en ook wetenschappelijk bewezen.

In de Chinese Geneeskunde spelen de elementen van de natuur een grote rol, zo ook bij acupunctuur. Door ons lichaam heen lopen banen, meridianen, waardoor energie stroomt ( Qi). Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten. Deze acupunctuurpunten kun je zien als een soort ruimtes die het mogelijk maken om de stroom van de energie te beïnvloeden. Zo kan er een te weinig aan energie worden aangevuld en een teveel aan energie worden afgevoerd.

Meridianen kun je vergelijken met een beekje. Wanneer er een steen in valt zal de stroom van het water veranderen. Wanneer er teveel stenen bij elkaar liggen dan zal het water minder stromen of zelfs stil komen te staan. Vóór de stenen kan het water zich ophopen en overstromen terwijl de beek op een andere plek komt droog te liggen. Door verplaatsen of verwijderen van de stenen krijgt het water weer vrij spel en verdwijnt de disbalans!

Bij kinderen en mensen die angst hebben voor naaldjes is de acupressuur een goed alternatief.

Acupunctuur kan disbalans in ons lichaam oplossen waardoor er weer een goede energiestroom ontstaat. Hierdoor kan ons lichaam zelf weer voldoende energie krijgen om problemen en verminderde weerstand op te lossen.

Neem voor meer informatie over eens contact met ons op!